Asigurare a securitatii impotriva atacurilor din exterior

Stiti ca si acum, in timp ce cititi aceste randuri, sunteti atacat de „roboti" care va cauta vulnerabilitatile pntru a le exploata?

imagine

CNN MONEY

Conform ziare.com, media pierderilor financiare in urma atacurilor cibernetice ale firmelor este de 7,7 milioane de dolari/tara.

De asemenea, SRI, prin purtatorul de cuvant Gabriel Mazilu (director adjuct al Centrului National CYBERINT) a declarat intr-o conferinta de presa ca „in fiecare an nivelul amenintarii cibernetice creste".

 

Cum va protejam?

*Ne asiguram ca internetul de a furnizor nu este directionat catre atacatori.

Scenarii: Un atacator va intercepteaza si monitorizeaza activitatea pe internet. Cum face asta? Va schimba, fara sa stiti, internetul furnizorului dumneavoastra cu internetul lui pentru a va intercepta si copia datele. De asemenea, va poate trimite diverse mesaje, va poate directiona catre diverse site-uri, va poate copia email-urile, contactele, datele de acces (la banca), va incetineste viteza internetului etc.

  • Va inchidem canalele de comunicare pe internet pe care firma dumneavoastra nu le foloseste. In felul acesta se reduce riscul penetrarii retelei si a scurgerilor de informatii.
  • Limitam accesul programelor la internet. Astfel, vor putea accesa internetul doar programele agreate de comun accord. Avantajul major al acestei optiuni este acela ca programele instalate in mod fraudulos pe calculatoare/ servere nu vor putea comunica cu atacatorii.
  • Va instalam antivirus (variant gratuita sau licenta). Acesta va protejeaza calculatorul/ serverul de instalarea de aplicatii/programe malefice.
  • Va instalam antimalware si antispam, astfel, veti fi protejati impotriva scurgerilor de informatii, copierii datelor, redirectionarea catre site-uri nedorite si incetinirii vitezei internetului.