Portofoliu

3D - REAL ESTATE SRL
ANDREAS STIHL MOTOUNELETE SRL
ANGIOSPECTRU MED
APSHANU GROUP SRL
ARCAD EXPERT CONSULTING SRL
ARNAIZ CONSULTORES S.R.L.
ART FUSION SRL
ASOCIATIA CENTRUL PENTRU LEGISLATIE NONPROFIT
ASOCIATIA CENTRUL PENTRU MONITORIZAREA POLITICILOR PUBLICE
AVA SMILE CLINIQUE SRL
AZOC-STAR SRL
Baldovenescu Valeria
BIOS DIAGNOSTIC MEDICAL SERVICES SRL
C & E COMERT GENERAL SRL
Cautha RO SRL
CENTRUL MEDICAL PANDURI
CERNA TURISM S.R.L. - Hotel Yesterday
COFINANCE GORIOUX S.R.L.
COJO SRL
DELTA MINERAL SRL
DENT CAFE S.R.L.
DISTRIKT42
DMA ARCHITECTURE & INTERIOR DESIGN SRL
ELVA CONT SPRL
ENTER HR
EUROTRAVEL
FARM TECH SRL
FEDERATIA ROMANA DE BASCHET
FEDERATIA ROMANA DE RUGBY
FEDERATIA ROMANA DE TIR CU ARCUL
FOODIMAX TRADING SRL
FORMENS RETAIL SRL
FUNDATIA ROMANI CRISS
Logo FUNDATIA ROMANI CRISS

Domeniul de activitate: Apararea drepturilor romilor din Romania
Adresa: Str. Raspantiilor nr.11, sector 2, Bucuresti, cod postal 020547
Telefon: 021 310 70 70; 0740 19 46 46
Email: office@romanicriss.org
Site: http://www.romanicriss.org

Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii - Romani CRISS este o organizatie neguvernamentala, infiintata la 4 aprilie 1993. Misiunea Romani CRISS este de a apara drepturile romilor din Romania. Romani CRISS ofera asistenta legala in cazurile de abuz si lucreaza pentru combaterea si prevenirea discriminarii rasiale impotriva romilor in toate domeniile vietii publice, inclusiv in educatie, locuinte si sanatate.

La Summit-ul EU/US din Londra, in 18 Mai 1998, Romani CRISS a primit Premiul pentru Democratie si Societate Civila, premiu oferit de catre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

In 2008, Romani CRISS a obtinut statutul Consiliul Economic si Social (ECOSOC) al ONU, fiind prima organizatie de romi din Romania si a cincea din tara noastra care obtine statutul consultativ ECOSOC.

De la infiintarea in 1993, Romani CRISS a dezvoltat relatii pe termen lung cu comunitatile de romi si autoritati din intreaga tara, cu organizatii interguvernamentale, cu parteneri ai societatii civile din tara sau strainatate, precum si cu donatori, relatii sustinute printr-o comunicare strinsa, transparenta institutionala si advocacy. Romani CRISS combina militantismul civic local cu influentarea si monitorizarea de programe de politici publice care se adreseaza romilor, din perspectiva drepturilor omului si a drepturilor minoritatilor.

Organizatia Romani CRISS este structurata pe departamente, diferite ca obiect de activitate, dar interconectate ca scop:

Departamentul drepturile omului
Actiuni:

  • Combaterea abuzurilor reprezentantilor statului cu atributii in aplicarea legii
  • Asigurarea accesului egal la dreptul la educatie (monitorizare si actionare in justitie in cazurile de incalcare a dreptului la educatie – exemplu cazuri de segregare scolara)
  • Asigurarea accesului egal la dreptul la sanatate (monitorizare si actionarein justitie in cazurile de incalcare a dreptului la serviciile publice de sanatate)
  • Asigurarea accesului egal la dreptul la locuire adecvata (monitorizare si actionare in justitie in cazurile de incalcare a dreptului la locuire)
  • Combaterea discriminarii in angajare
  • Combaterea rasismului in mass mediaDepartamentul sanatate
Actiuni:

  • Imbunatatirea sistemului de mediere sanitara initiat de Romani CRISS in colaborare cu Ministerul Sanatatii, in conformitate cu misiunea CRISS
  • Relationarea dintre mediatorii sanitari cu partenerii de lucru si imputernicirea, sprijinirea in activitatile lor de imbunatatire a situatiei in comunitate
  • Combaterea discriminarii romilor in accesul la serviciile de sanatateDepartamentul educatie are ca scop dezvoltarea premiselor pentru un invatamant de calitate pentru copiii romi si a pastrarii identitatii culturale, lucrand pentru imbunatatirea accesului copiilor romi la educatie, dar si pentru combaterea segregarii scolare a romilor.

Departamentul social implementeaza activitati in vederea obtinerii actelor de identitate pentru comunitatile de romi din Romania, prin constientizarea membrilor comunitatilor de romi privind importanta ?si modul de obtinere a actelor de identitate, implicarea liderilor locali in ac?tiunile de informare despre actele de identitate si actiuni extreme de interventie.

Inter-departamental: Cooperare internationala: Romani CRISS si-a propus si isi propune sa participe la elaborarea politicilor fata de romi la nivel international prin construirea de parteneriate/aliante, oferirea de informatii referitoare la programele implementate de organizatie diversilor parteneri/donatori internationali, incurajarea si dezvoltarea relatiilor de parteneriat intre ONG-uri, romi si actori relevanti din alte tari.

GADA PAVIMENTI
GEMIX
GIRO DEL MONDO S.R.L.
GLOBAL LEADING CONFERENCES S.R.L.
HEATON RO SRL
INGENIOUS STUDIO S.R.L.
INSTAL TERMO MIV SRL-D
INTERCONT DUAL CONSTRUCT S.R.L.
INTERJOB RESURCE S.R.L.
KAYA TIME SRL
KLASSWAGEN
LEMNKING MANUFACTORY SRL
MANTERO COMIMPEX S.R.L.
MATEUT GHEORGHITA - CABINET DE AVOCAT
MEDICAL DIVERS HELP SRL
NEOKEM ROMANIA S.R.L.
NEOVAL CONSULTING
OPTIMUS TRANSPORT S.R.L.
P.T.I. TEXTILES PRODUCTION SRL
PERSONNEL SELECT SRL
PREMIER SERVICE MULTISERVICE SRL
ROM COREX COOLING SRL
SKEPSIS ADVERTISING SRL
TEO WORLD TRAVEL SRL
TERRA SOLUTION SERVICES S.R.L.
TRANSEASTERN POWER SERVICES LIMITED SRL
UNIQA ASIGURARI
WING MEDIA ENERGY CONSULTING SRL